Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

Dagsfärska fotonWell well well, there´s gonna be no more shot´n this town cowboy (sydstatsdialekt) :)
Min älskade Manda o jag ute i snön, innean vårt snökrig :)Vem har sagt att man inte får leka fast man är vuxen :)


Robert & jag <3
Alex & Amanda


Draft: Dec. 22, 2009

Nu har vi tittat på Surviving Christmas på 5.an. Jättemysig film, tycker jag. Typisk amerikansk med känslosamt slut :), men det gillar jag :). Ikväll blir en riktig filmkväll. Det är otroligt sällan jag sitter en hel kväll vid TV:n. Nu ska vi titta på First Blood 2. Vi såg ettan igår kväll. Också känsligt slut, riktigt amerikanskt :). Filmen vi nyss såg tycker jag ändå har ett fint budskap, mitt i allt. Kärleken behöver inte alltid ha blodsband, eller vara ett parförhållande. Man kan lära sig älska vem/vilka som helst tror jag.

På fotot är det fina pepparkakshuset Manda och Alex gjorde idag. Nu har vi riktig julstämning här. Det är jättemysigt. Tycker synd om dem som av olika anledningar inte får uppleva den här gemenskapen, friden och den barnsliga förväntan vi alla (många av oss) har inför julen. Nu är det bara två dagar kvar, eller nästan bara en dag :). Idag har vi haft städdag, och imorgon blir den stora julmatsförberedelsedagen hos oss. Och så avslutar vi kvällen med att smaka av den nyugnsbakade skinkan, och dofta in all julblandning, skinka, clementiner, pepparkakor, nötter, stearinljus mm mm.

På julaftonsmorgonen åker vi till min kära mamma i Gävle och äter julgröt och skinkmacka hos henne, och ger henne lite julklappar, och hjälper henne att öppna dem. Lilla mamma ... ... ...
Sen åker vi hem vid lunch. Sen firar vi resten av julaftonen hemma med att äta julbord med familjen + några till, titta på Kalle Anka :), dela julklappar och bara mysa och äta gott.

Jag är så tacksam för att få vara med och skapa minnen för mig själv, och min familj, minnen som lever kvar, minnen man kan se tillbaka på med glädje. Jag hoppas innerligt att ni alla får en fin jul, och att ni som har familjer öppnar dörren för någon som inte har någon att fira jul med.

Allt gott och God bless
<3

Dagens ord
Min bror Tomas Munkas Larsson (teolog och konstnär) målar "Upprättad"på en skapandekoncert på Torpkonferensen 2007.

Matteus 2:11De gick in i huset, och när de såg barnet och hans mor Maria föll de på knä för honom och hyllade honom. Sedan tog de fram sina presenter av guld, rökelse och myrra och gav till honom”.

 

 

Josef kom och se på barnet

han som ligger i min famn

som vilar vid mitt modersbröst

han som ängeln gett ett namn

Jag ser himlen i hans ögon

Jag hör änglasångens ljud

Se han håller i mitt finger

vårt lilla barn som kom från Gud

 

Alla stjärnorna de tindrar

för att himlen kommit ner

och Guds änglaskara dansar

hans lilla gossebarn de ser

Vår frälsare är nu kommen

Stäm in med dem och sjung

att barnet i Marias famn

är hela jordens kung

 

Se min käre Josef

Hans lilla fot ini min hand

Det är här som livet börjar

vårt lilla barn från himlens land

Det är på honom alla väntat

Vårt lilla barn här vid mammas bröst

Herren gav oss sin största gåva

vår försoning, liv och tröst

 

 

Här skedde det största undret i världshistorien. Gud gav sin ende son till världen för att försona oss med sig. Här, i Betlehem föddes lilla Jesus, till mycket stor glädje för Josef och Maria. Men jag kan också tänka mig den bävan och ångest de kände redan från början, när de höll sin älskade lilla bebis i famnen. De visste ju vad som måste ske. De visste varför han kommit. Inte i den värsta mardrömmen kan vi förstå hur det måste ha känts för dem att veta hur Jesu liv senare skulle sluta, på korset. Det var en obegripligt stor kärlekshandling från Gud, i sin längtan efter en återupprättad gemenskap mellan sig och sin skapelse, människorna. Nu är det upp till dig och mig att välja. Liv eller död.