Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

Ur Oswald Chambers andaktsbok "Allt för Honom" + egna tankar

                            
                                                                   


                                                            Vision och verklighet

                                             
                                                       Förbränt land skall bli till en sjö,
                                                  törstande mark till källsprång. Jes 35:7



Vi har alltid visioner innan något blir till verklighet. När vi inser att även om visionen är verklig är den ändå inte verklig i oss, kommer Satan med sina frestelser. Vi frestas då att säga att det inte är någon idé att fortsätta. Istället för att visionen blir verklighet kommer vi ner i  förödmjukelsens dal.

Gud ger oss först visionen och sedan för han oss ner i dalen för att skulptera fram den i oss, och det är då som så många vacklar och ger upp. Varje vision blir verklighet om vi bara har tålamod. Tänk på att Gud har hur mycket tid som helst! Han har aldrig bråttom. Vi är alltid så förfärligt jäktade. I ljuset av visionens härlighet rusar vi iväg och vill göra så mycket, men visionen är inte verklighet i oss ännu. Gud måste föra oss ner i dalen och låta oss gå genom eld och vatten för att forma oss, få oss att likna förebilden. Gång på gång flyr vi undan hans händer och försöker hitta en egen modell.

Visionen är inget luftslott utan en bild av vad Gud vill att du skall vara. Låt honom ha dig på drejskivan och snurra runt dig som han vill. Liks säkert som att Gud är Gud och du är du kommer du att formas precis efter visionen. Tappa inte modet i den processen. Om du någonsin sett Guds vision kan du försöka hur mycket som helst att nöja dig med nåt sämre, men Gud kommer aldrig att tillåta det.



                       


Oh, vad du är värdefull i Guds ögon. Var inte rädd att överlåta dig i Herrens händer. Hans visioner för dig är så stora. Alla gåvor du fått är från Honom. Han vill använda dig för sitt rike. Ha inte bråttom, det har inte Gud. Vi kan aldrig bli det Gud vill med oss om vi inte har tålamod och inte springer före, eller iväg från honom åt våra egna håll. Vi kan aldrig bli det Gud tänkt om vi inte låter oss formas av hans skaparhänder, om vi inte frivilligt lägger oss på hans drejskiva och låter honom forma oss som han vill. 



                           


Det gör ont att formas. Alla skavanker och taggigheter måste bort. Tänk vilket tålamod han har med oss. Mitt i hans arbete med oss så kan vi misslyckas på drejskivan (Jer 18), men det står där att när vi misslyckas så gör vi det I hans händer, det står inte UTANFÖR. Därför behöver vi inte vara rädda. Han håller oss hela tiden, under hela skaparprocessen. Han släpper inte blicken från oss för ett enda ögonblick. Han ser vår smärta. Det gör ont att födas, att formas efter hans vilja. Men han sviker aldrig. Och detta är ett måste, för att rusta oss. Detta är vägen till helgelse.



                            


Vi  måste in i ugnen. Allt smuts måste brännas bort, och det kan inte bli gjort annat än i dalen och i elden. Här kan vi börja likna vår förebild. Här börjar vi att bli det instrument som Herren kan använda som han vill. Fly inte från elden i detta fall. Här vet vi att det är en eld och en dal efter Guds vilja. Det finns ingen genväg här. Vi kan aldrig komma tillräckligt nära Jesus utan att ta denna väg, våga lita på att Han är med och aldrig släpper taget. När vi väl kommit igenom kan vi klart och tydligt se den röda tråden genom allt som varit och förstå alla många varför.


                              



Och vet att genom alla tårar så är du aldrig ensam. Han finns där nära dig. Han vet hur du känner och för dig igenom dalen och ut ur elden. Du kommer där att få uppleva en ny och sannare glädje. Du kommer också att få uppleva hur oviktigt det världsliga är. Din längtan att få tjäna honom blir stor och viktig genom allt du gör. Att vinna människor och göra dem till lärjungar blir din livsuppgift. Att beröra dina medmänniskors hjärtan blir viktigare än att sträva efter det goda här i världen.


Våga överlåta dig till Jesus. Han har dött för dig. Han har gett dig en underbar möjlighet, och blev själv, genom döden på ett kors den enda vägen till evigt liv. Han älskar oss var och en. Mitt beslut att överlåta hela mitt liv i Jesu händer är det största och bästa beslut jag tagit i hela mitt liv.

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: