Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

Lördag 16/6-12
Sommaren är här :), men ännu saknas den där sköna värmen i skuggan. Fortfarande kallt där, tycker jag i alla fall. Men en sak måste jag säga, vi har haft otrolig tur med vädret både förra lördagen då Manda hade studentbal på Kilafors Herrgård, o igår, fredag, då hon tog sin efterlängtade studenten. Solen sken dessa båda dagar. Underbart! Men tyvärr kommer bilderna från balen o studenten i mitt nästa inlägg här. Hade lite andra foton i kön som jag lägger in just nu. Här kommer de :).


Här är vår lilla goa Snövit i famnen på Alex. Njuter av kvällssolen på balkongen :)<3


Sommarkväll <3


... Foto: Amanda ArrhedenMin älskade lilla Milo<3. Mommos hjärta<3... Foto: Amanda Arrheden... Foto: Amanda ArrhedenAmanda vid middagsbordet på balkongen<3Manda<3<3<3BalkongblommorPyssel med att sätta blommor o dona med sommaren, och sen sätta sig ner med en kopp kaffe .... mmmm, det är inte fel <3Alex på balokongen med Snövit<3Sommar<3Sommarkväll<3Manda o Snövit<3En av måååånga blomgrejer vid min älskade stuga. Det var tungt arbete, men sköööönt när det var klart<3<3<3Utsikten från min lillstuga. Längst ner, den mörka linjen är räcket till soldäcket<3En svala vid stugan<3Fotat från stugan. Härligt paradis också för fåglar, inte bara för mig :) <3Vid stugan<3... stugan<3 (innanför skärmen är mitt utekök) <3Min mammas älskade växter som jag räddade från huset innan det revs.


Stillheten är ljuvlig här<3, och kvällslugnet en ljummen sommarkväll är läkande. Här kan jag njuta vid min egen brygga<3<3<3


Foto: Amanda Arrheden


Den stora blomplanteringsdagen till ända, och jag får andas ut, och blicka upp emot himlen av tacksamhet till Gud för denna vackra plats som är min egen<3


Foto: Amanda Arrheden

Jag ÄLSKAR att se ut så här om mina händer, jag ÄLSKAR att känna jord och naturens ingredienser i mina händer. En gång har jag provat att använda trädgårdshandskar och jag säger bara: Aldrig mer! Att få uppleva känslan av att vara ett med naturen, får mig att uppleva närheten till Gud på ett påtagligt sätt. Det ger mig en helig stund med skaparen själv<3<3<3


Ja, nu sitter jag här i min soffa och ser på klockan. Hon är strax efter 21.30. De två veckorna som gått nu sen jag kom hem från Alfta Rehab har varit galet späckade med göromål inför Mandas bal o student och en hel del strul med annat. Naturligtvis har det påverkat min kropp som inte är riktigt frisk, och det har tillfälligt ökat mitt stresspåslag, så jag är tvungen att äta mer mediciner nu än i vanliga fall. Hoppas snart få landa i nån form av lugn.

Men redan på måndag ska jag åka ner till Örebro, (mitt andra hem kan man säga), hos min bror med familj. Där kan jag slappna av o vara mig själv och få glädjas över de stunder jag får tillbringa med dem, o där får jag också möjlighet till lite stillhet för mig själv (ibland). Inte denna gång :). Jag kommer att vara med min bror på Torpkonferensen hela veckan. Vi kommer att pendla mellan Sköllersta och Torp. Han är ju konstnär och pastor/teolog, och ska ha ett stort tält där (mitt tält, 5 ggr 8 meter=40 kvadrat). Där ska han måla tavlor och samtidigt ha utställning av lite av hans konst. Vi kommer också ha lite enkel fika och finnas till för samtal med dem som vill och behöver. Känns bra att få vara där med honom o vi kan hjälpas åt med den sociala biten med människor som kommer. Det handlar om många tusentals personer som finns i området under veckan. Ser mkt fram emot det. Hoppas bara jag håller ihop. Ber Gud om ork<3<3<3

Önskar er nu alla en god natt. Glöm inte att det finns en som älskar dig, som känner dig utan och innan. Även om du ännu inte känner Honom så är det en sanning.


God bless you all<3<3<3

Mia

4 Juni


Hej på er<3. Hoppas att dagen börjat och kommer att fortsätta vänligt mot er alla. Min dag har börjat med svår smärta i kroppen, men med ett leende på mina läppar. Hur kan det hänga ihop? Faktum är att det är en möjlighet för oss alla. Nu påstår jag verkligen inte att alla mina dagar börjar med ett leende, i synnerhet inte när smärtan, eller feber o utmattning tar musten ur mig, men jag påstår att det är något vi alla kan träna på, att leva i nuet, och finna både lycka och inre lugn o glädje TROTS allt vi har att kämpa med. Jag har fått mycket dyrbara redskap till detta på Alfta Rehab. Jag hade hunnit en lång bit på vägen redan innan det, men har fått ytterligare visdom och vägledning som kan hjälpa mig till ett mer positivt och livsbejakande liv. Jag MÅSTE nödvändigtvis INTE bli helt frisk för att få uppleva glädje. Den finns där, precis där jag står, närmare än jag tror, i mig, om jag accepterar mig själv i den situation jag är i och om jag kan lära mig att älska mig själv för den jag är, utan att behöva prestera fram ett värde.

Det är lika med dig, oavsett vad du bär på. Du är en pärla, kanske lite oslipad, som jag är, men ändå så dyrbar, just bara för att du är du.

Jag vill verkligen uppmuntra er som kan och har möjlighet, att besöka, söka till, önska, att få komma till Alfta Rehab en period. Det är läkedom för hela människan.


♥♥♥
Här är jag o lille Milo, mitt barnbarn, häromdagen när jag kommit hem från Alfta. Kan bara säga "MAGISK KÄRLEK".Mina två älskade döttrar, Amanda o Lina <3Mamma fyllde nyss 79 år, o igår var jag, Robban, Alex, Manda o Lina där o firade henne. Vi hade inte träffats på tre veckor och mamma blev så glad<3<3<3. Hon fick en fin somrig tröja, o vita sommarbyxor av oss. Vi köpte en jättefin blomgrupp med, i en stor rosa kruka. Precis när vi kom dit och stod utanför mamsens dörr så går botten ur papperskassen och blomkrukan går i bitar och blommor, stenar och jord över hela golvet!!!
Nåja, vi fick låna en fin glasskål av personalen, så det ordnade sig ändå... men så typiskt!
Här på bilden, mamma i sängen, Lina i blått, jag, och sen Manda bakifrån.
Nu har jag nyss varit iväg till keramiken och hämtat det som var färdigbränt nu sista omgången före sommaren. Åh, vad jag kommer att längta efter alla måndagar med gänget, innan vi börjar igen till hösten<3Här är en "blomväska" i keramik, som ska stå på en stubbe vid stugan med blommor i. Glasyren som är på ska vara fläckig, så ni vet :)Keramiktulpanvas i stengods (kork)En del ur min serie med korkstengods. Har kaffekopp med assiett också, och flertalet grejer jag gett bort och sålt någon.


Nu vill jag önska er alla en fantastisk dag. Hur den än började så kan den bli bättre.

Carpe Diem = Fånga dagen

Carpe Punktum = Fånga ögonblicket


♥Kärlek♥

Mia


Regn och solsken


Här fick jag härligt besök på Alfta Rehab på Mors dag :) <3<3<3. Presenter o grillning och massa solsken ute på bryggan. Underbart!
Mmmmmmm........ (Foto:Manda)En dag att minnas för livet :) (Foto:Manda)Underbara natur, i underbara Alfta<3<3<3...


Manda o jag sjöng o myste så pass <3<3<3 (Foto:Manda)


... (Foto:Manda)


Du och jag Manda, tror jag det, du och jag mamma <3 (Foto:Alex)


<3<3<3 (Foto:Alex)Härliga Magdalena i lila, o glada Annika, några ur personalen, fixar grillningen när vi i rehabgruppen grillade pinnbröd. Hur mysigt som helst! <3


Inget är som att äta utomhus, sommarkänslan var 100% på topp denna härliga dag.Mys, mys :) (Fotat av en av mina rehabvänner)


Utanför ett av de charmiga husen på Rehabområdet, o en gokisse som vi såg varje dag :)Lite bilder inifrån det som var mitt hem i tre veckor<3. Här del av matsalen/restaurangen.


.........

En liten pyttedel av vår jättealtan där vi ofta satt när solen värmde<3, o i den soffan låg jag ofta o vilade och läste, eller bara umgicks o hade det mysigt med mina härliga vänner<3...... (Fotat av Tina i köket)Här är jag o en del av mina goa vänner, från vänster Carina, Birgitta, jag, Anna o Pia <3 (Foto:Tina)Jag o goTina som jobbar i köket. (Foto: Joel, kock)?


Lite bus med en av mina vänner. På bild också Tina o vår goe kock Joel :) (Foto:Rehabvän)Bus, bus ;) (Foto:Rehabvän)Snygg-Erik ....öhhhh, nä, vad sa jag.... SNYGG-JOEL, menar jag ;)Tina, jag o Joel (Foto:Rehabvän)


... (Foto:Rehabvän)


Här är vår te o kaffehämtningshörna. Dygnet runt självservering. Härligt!!

Receptionen, och i korridoren rakt in var mitt rum en bit in på höger sida. Otroligt trivsamt!


Receptionen fotat från entrén

När ni tittar på följande bilder från vår vackra natur, hur kan man ens tänka sig att förneka att någon medvetet skapat allt det vackra? Njut!

Underbar promenad, här med vännerna Pia och Anna<3


.........


......


.........


......


...T v Anna, t h Linnéa och i mitten vår goa sjukgymnast Stefan....


Nu är jag hemma, och det känns både bra, konstigt, ledsamt och roligt. Längtar så mkt till att få återvända till Alfta v 32 på återuppföljningsvecka med hela gänget. Joag kommer också att återvända dit en vecka varje vår, med eller utan ekonomisk hjälp. Jag har kommit på att jag är värd det :).

Idag gjorde Manda o Alex maten medan jag fick VILA. Middagen inspirerades av allt jag berättat om den goda o nyttiga mat jag ätit på Alfta :). Härligt! Så nu blir det mkt nyttigt här hemma framöver. Kula att ungdomarna hänger på!

Nu är det dags för natt nr två här hemma :). Önskar er alla en god natt, och skickar ut varma kramar till er alla ute i cyber<3<3<3

Mia♥♥♥