Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

Midsommarafton 2013

 
Ja, nu är hösten på intågande och jag sitter oh bläddra i sommarens foton på datorn. Tänkte att den här gången får det bli att jag delar med mig av mina foton från midsommarafton. Jag firade den på dagen tillsammans med min dotter Amanda, och hennes fästman Alex. Vi var då på Söderala hembygdsgård. Där har vi firat många skolavslutningar genom åren. Älskar den platsen. Men det var faktiskt första gången vi firade midsommar där. Vädret var fantastiskt och vi var glada och hade en fantastisk dag.
 
Senare åkte vi till Amandas pappa Daniel, och hans fru Toy. Vi grillade tillsammans och åt jordgubbar och allt som hör till. De har en fantastisk trädgård, så jag var tvungen att fota lite där :).
 
Senare mot kvällningen tog vi en biltur allihopa. Jag var lite barnsligt envis, eller mycket barnslig rättare sagt. Jag ville plocka de rätta sorterna blommor som ska läggas under huvudkudden på midsommaraftonsnatten. Det gjorde jag, hittade alla sju sorter :)). Så vi får väl se då vad som händerunder året :)......nä, ärligt talat så är det skönt att vara "ensam" just nu. Behöver det. Vill Gud något annat, så kommer det att visa sig.
 
Vi åkte iväg också till en plats där vi ofta var med barnen när de var små, till en tjärn, en charmig plats. Där fotade jag också lite, men tog bara med ett fåtal, redigerade bilder men min lite speciella touch på.
 
Nåja, nu är ni välkomna hit till min värme. Följ med på en liten retur till midsommarafton år 2013 <3.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag minns inte riktigt, men jag tror de var Amanda som i jordgubbsskålen fann denna roliga "gubbe", som såg ut som en mun med röda läppar....ha ha ha.... vi fick roligt kan jag säga :)))
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hi hi hi ....
 
 
 
 
 
 ;)))))
 
 
 
 ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så där ja :). Nu vill jag önska er alla en riktigt god natt.
 
Det var den sommaren. Den underbara! Nu välkomnar vi hösten, de sprakande löven, de härliga kantarellskogarna, den rena klara luften mm mm.
 
Varje årstid har sin charm. Ta vara på det. Livet. Det pågår hela tiden. Nu hälsar oss hösten välkommen :).
 
Kram <3
 
Mia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mysknytis med skrivargänget <3

Snart börjar jag skolan igen :), skrivarlinjen fortsättning distans. Det kommer att bli ett fantastiskt år. Längtar efter responskamraterna och själva skolan, skrivandet, responserna och läsandet. Struktur i tillvaron. Jag behöver det, jag som går hemma jämt, har ont och är trött. Tackar Gud för att jag får den här möjligheten, trots allt <3.
 
Vi hade upptaktsträff eller vad man kan säga, eller bara en mysdag tillsammans, vi i min responsgrupp och våra två lärare. Vi var hemma hos Britt Bern, min älskade vän. Hon är en f d stor operasångerska och hela hennes hem var fyllt av minnen och en härlig stämning från hennes stora artistliv. Klänningarna hon haft på sig på de stora världsscenerna hängde på vägarna tillsammans med foton från alla världens hörn med henne och andra stora stjärnor. Vi alla var så facinerade av den miljön hon hade i sitt hem, och vilken underbar trädgård. Efter att ha frågat henne om lov så fotade jag lite. Bara ett par foton inomhus, men kanske det blir ett större inlägg om henne, hennes hem och liv senare. Vi får se.
 
Jag låter bilderna få tala för sig själv, de flesta i alla fall. Välkommen in <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På menyn stod det supergott kött, potatis, smaskig sallad, olika sorters paj mm, o till efterrätt kaffe med blåbärspaj med vaniljsås :)
 
 
 
 
 
Våra två lärare hade en gåva med till Britt - En gurka!!! :), och historien och varför gurkor är bättre än män ;)
 
 
 
 
 
 
 
Hennes ljuvliga innergård och byggnad där det fanns ett spännande härligt gästrum och också ett rum som hennes son (konstnär) hade lite otroligt fina verk/målningar på väggarna.
 
 
 
 
Tv Britt, år värdinna för dagen och en av mina goaste vänner, th Mia/Maria, en av våra härliga lärare, och i mitten jag då :)
 
 
 
 
 
 
 
Här är Kersin, hela Skrivarlinjens upphovskvinna. Hon är en fantastisk lärare, underbar människa, och en lysande författare <3
 
 
 
 
 
 
Kerstin tv, och Lisbeth i mitten, en go tjej i gruppen, till vardags präst. Och th har vi Monica, en supergo responskompis, och en jättehärlig tjej<3
 
 
 
 
 
 
Och så kaffet då, med Monicas blåbärspaj! Kalasgott!!!
 
 
 
 
 
 
"undertäckebrudarna har jag redan presenterat :), men liten bit av Siv syns tv, en jättetrevlig skrivare i vårt gäng.
 
 
 
 
 
 
 Här börjar det bli kväller, o solen värmer inte lika bra längre :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När det strax var dags för hemfärd så satt sig Britt vid sin flygel och spelade ett stycke för oss. Vilken röst!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den vackra kvinnan på fotot är Britt så klart, mitt i solglansens dagar.
 
Tack älskade vän för att vi fick uppleva och se en liten skymt av ditt stora liv.
 
Mia
 
 
 
 

Smutsiga händer ...

 
 
 
 
 
Ibland brukar jag tänka på hur olika vi människor är. Varför jag tar bilden av min "smutsiga hand" är enkelt att förklara. De flesta kvinnor, dock inte alla, och många män med, är rädd för att smutsa ner sig, speciellt händerna. Och om man nödvändigtvis måste det så åker handskarna på, så man inte riskerar nåt. Det är äckligt med smuts, med jord, med lera, med allt som kladdar. Tycker många.
jag själv älskar att gräva ner mina händer i jorden, rensa i rabatter, ta bort ogräs. Jag älskar att sitta med en lerklump i mina händer och låta fantasin flöda. Att känna hur något formas och blir till, danas u mina händer är ljuvligt. Om jag hade handskar på så skulle dela jag missa känslan av själva materialet jag arbetar med, och det jag skapar blir inte riktigt lika vackert, för känsligheten i fingertopparna får inte vara med under handskarna. Då stänger vi ute det viktigaste i processen.
 
Tror ni Gud hade handskar på sig när han danade sin skapelse?
Tror ni han har handskar på sig när vi om och om igen misslyckas och måste gång efter annan lägga oss på hans drejskiva?
vi är bra mycket smutsigare än min hand på bilden. Vi är inte bara smutsiga utanpå, utan också inuti.
Tror ni att Han liksom äcklas när han tar i oss, i smutsen, när han sätter igång drejskivan. Han arbetar hårt, och om o om igen så misslyckas kärlet, den kladdiga sörjan, det bli snett och vindt. Nej, han älskar dig så mycket, o när du misslyckas så gör du det I Hans hand. Hur smutsiga vi än är så är han villig att forma om oss. Det spelar i gen roll hur, så skulle han inte ens om han kunde, använda handskar när han jobbar med oss. Så viktiga är vi för Honom. Han gör allting nytt, och med sina bara händer så smeker han in liv i oss och börjar om sitt goda verk. Allt av den renaste kärlek<3
 
 
 
 
 
 
När jag var riktigt liten tyckte jag om clowner. Men när jag blev lite större så blev jag rädd för dem. Sen jag blev vuxen så tycker jag synd om dem.
 
 
 
 Jag har träffat många clowner i mitt liv, människor som av någon anledning inte vågar vara sig själva, eller kanske inte ens vet vem de är. Kanske har de blivit mobbade som liten och klistrat på sig en "rolig" mask. Såna där som skojar om precis allt i tid och otid. Jättejobbigt! Eller såna människor som sätter på sig en mask av hårdhet, de som är rädda att fasaden ska brista, och den lilla människan därunder kommer fram.
 
 
 
 Jag skull önska att du som clown, som känner att du måste vara rolig jämt, eller du som bär på den tunga masken av hårdhet. Vad jag önskar att ni kunde få släppa ifrån er maskerna och vara er själva. Det är inte farligt, och vet du, det bästa av allt, att Jesus älskar dig precis som du är. Du är skapat till att ha en gemenskap med honom. 
 
Våga låta masken falla av dig o h du ska få uppleva att du blir fri. du behöver aldrig mer stå på livets scen, livets estrad bärande en mask. 
 
Släpp masken nu, älskade medmänniska!
 
Gud välsigne dig <3
 
Mia