Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

Lite sommar att minnas (Kommer ju mer sen :)


Denna vy kan jag aldrig sluta hänföras av. Fotat från vårt soldäck vid "Lillebo"På gavlarna till "Lillebo så har jag en fågelholk på var sida. Hade faktiskt inte ens tanken på att de skulle bebos när jag satte upp dem. Men gissa vad glad jag blev när jag en dag kom dit och fick höra ett evinnerligt tjatter från denna holk :), och ut kommer mor och far blåmes. De har jobbat hårt tillsammans i flera veckor för att samla ihop mat till sina små. Facinerande! Och visst är de oerhört söta oc vackra!


Min Robban som njuter på soldäcket :)


Allas vår måne :)"Här har jag minnen full av mat till mina barn"Vid "Lillebo"Mkt grillning blir det :)). Härligt! Men nu har jag köpt ett rejält gasolkök också, så man kan variera maten lite.


Min älskade lilla säng i "Lillebo", en gammal kökssoffa som min farfar snickrat för typ 100 år sen :)


Mitt ljuvliga sommarhem<3<3<3<3
Min älskade dotter Lina med sin lille Milo, mitt underbara barnbarn. Jag är så lycklig över att vara mormor<3<3<3Robban nyopererad ... och inte blev han bättre efter operationen heller. Han har lidit så av sina problem med knät sen nyår. Känns lite tröstlöst för honom. Hoppas verkligen att det kommer att bli bättre.


Här sitter jag och njuter och andas in nya krafter ...Vid ena gaveln på "Lillebo", (det har växt oerhört mkt sen denna bild togs).Ja, vad är godare en solig och varm sommardag, med ljudet av hav och fiskmåsar, och synen av en ung svanfamilj med 6 små ulltussar, än att slå på grillen och njuta av denna härligt goda sommarmat!
Fotat av min Manda
... fotat av Manda... Fotat av Manda... Fotat av MandaLjuvliga sommar. Visst låter de, måsarna, men åh, så de andas hav och frihet. Jag älskar det! Här på stenen vid vår brygga.Manda o Alex-myyyyssss :)<3
Min lille Milo-älskling i vår trädgård<3<3<3

Stugans namnskylt på dörren, som jag bränt in på en liten bit flammig lönn.
Sommarfika i vår trädgård. Alex, Manda o lillprinsen Milo <3Milo och mamma Lina<3<3<3En stund vid stugan med Lina o Milo, alex o Manda <3
Vår katt Bosse myser i solen med Manda<3Bosses mamma Astrid njuter hellre i skuggan, mjukt o skönt på en av de dynklädda stolarna :) <3Bosse igen. Visst har vi två vackra katter!!! <3<3<3Bad dags vi Florsjön, Moheds camping. Här Manda o Alex. Lite nostalgi med denna plats för oss i min familj. Här på campingen bodde vi hela somrarna i husvagn när barnen växte upp. En underbar plats! <3<3<3Här är stranden med den vackra utsikten mot bergen<3Med oss denna härliga stranddag hade vi våra kära vänner Staffan o Kicki och deras dotter Rebecka. Sååå mysigt var det! De följde sen med hem, ner till "Lillebo" där vi grillade, och de hade sin husvagn med sig, som de övernattade i strax bortanför min lilla stuga. Ett mkt härligt sommarminne<3<3<3Här är den långa trappan uppifrån parkeringen ner till Mohedsbadet, där det på höger sida också finns en vattenrutschbana. Längst upp finns också en jättetrevlig restaurang o kafé och en minigolfbana.Nu till "Lillebo" igen :). Här på kvällen matade vi och "umgicks" med vår svanfamilj på vår brygga :)När de kom mot vår brygga såg jag bara tre ssmåbarn åkande efter mammam. Jag blev orolig att något hänt de andra tre. Men sen när hon kom närmare så såg vi tre små ulliga huvuden som tittade upp från mammas rygg <3<3<3. De åkte på henne, och hon hade fällt upp vingarna till beskydd för dem under deras åktur :). Helt underbart att se!!! Vi hann dock inte hämta kameran :(Lillplutten<3<3<3Sååå vackra fåglar!... inte ett dugg blyga hellerHär fångade Manda en mås på bild!Mh... de, svanarna blev liiiiite för närgångna :), så Kicki o Alex gick upp på säkrare avstånd.Jag trodde jag skulle våga stanna kvar på bryggan, men när pappa svan hade bestämt sig för att knycka min filt....då gick oxå jag upp på trappan :))Oj....här var det stökigt ....


<3<3<3Vackra rosenbuskar mellan oss o våra närmaste grannar, trevliga Västeråsare.Inne i stugan har jag detta foto. Det är ju inte så här mörkt, men när jag fotade det så var det meningen. Tyckte det kändes som att det skulle vara så. Det är min älskade pappa. Han dog 27 maj 2005. Detta foto tog min bror på honom för massa års sen, när pappa varit o hälsat på dem och precis satt sig på tåget för sin resa hem. Han vinkade här till min bror ute på perrongen. M in bror fick då en stark känsla av att det var sista gången pappa var hos dem, och det blev så. Detta foto stod på hans kista vid begravningen. Det var mkt starkt. Då tog han sitt sista adjö till oss alla, med en vinkande hand.

***
Torpkonferensen 2011Tjoho ... här är det Torp som gäller. Jag lånade min brors husvagn och hade den uppställd där från tisdagen hela midsommarveckan. Det var en fantastiskt fin vecka. Resten av min familj kom först på torsdagkvällen, dagen före midsommarafton, så några nätter blev jag ensam i husvagnen. Jätteskönt! Men det var inte många stunder jag var ensam ändå. Jag var ju nästan hela tiden med min bror o hans familj <3<3<3... i förtältet<3


Myspizzamiddag med min storfamilj. Här på bild, min bror Tomas, hans fru Annika och en av deras tre döttrar tvillingen Hanna<3<3<3Tomas hade en utställningshörna i stallet på Torp, där han förutom att måla och ställa ut pusselbilder och större målningar, också hade samtal med människor. Han är en mkt duktig konstnär och har en stark kombination med sitt förkunnande. Han är pastor, teolog, själavårdare och konstnär. När dessa bitar får falla samman blir det fantastiskt. Men en sak blev jag väldigt Irriterad över, om jag ska varar ärlig. Han annonserades inte med ett enda ord varken på Torps hemsida eller i häftet. Torsdagkvällen innan midsommaraftonen så målade han en gigantisk tavla i samklang med Mikael Halenius predikan. Det blev oerhört starkt, och mycket folk sökte sig till honom efteråt, då de blivit så berörda. Han hade också smyckat hela scenen, och det låg ett enormt arbete bakom hans engagemang i Torpveckan. Många blev frustrerade över att de missat mötet och hans målar/samtals/utställningshörna, p g a att det inte stod ett enda ord om att han var deltagare på något vis alls. SKÄMS FÖR DET, Torp!!


... inblick i hans skaparhörna ...


...Här Hanna o Annika. Vi väntade på att Tomas skulle få en stund över för att fika med oss :)

Hans pusselbilder är snormt häftiga, vackra, roliga, mystiska, talande, och finessen är ju att man kan ha en tavla, eller man kan ha flera, som i en grupp. Nere i min lillstuga har jag tio st pusseltavlor som jag hängt som i en grupp. Jättesnyggt!Under veckan målande han stundtals på ett skepp....Denna tavla gillar jag skarpt!
I Bibeln står det om hur världen ser på Jesus och på oss kristna ... som en dårskap. Hur kan vi tro på Jesus?! Vi är dårar i världens ögon, och det skildrar Tomas som "clownen", eller som den ritade åsnan i mitten som hänger på korset. Förstår ni bilden?Oräkneligt antal människor besökte hörnan under veckan. Han sålde bra, och fick en del beställningar, och också själavårdssamtal som planerades framöver.

Tomas och hans fina Hannadotter<3T h har vi en fäktare. och t v en skata. Varföör målar han skator, tänker du kanske? Om du tänker på hur en skata lever, han letar i sophögar och på hopplösa ställen efter mat, efter något värdefullt, och finner vad han söker, genom att inte ge upp. Den Helige Ande gör likadant. Han söker i oss, bland allt skräp vi bär på, i våra inre sopstationer, efter något värdefullt, något han vill rädda, guldet inom oss, det vackra som är vårt sanna jag. Han letar efter det, för att hjälpa oss att finna den underbara person Gud skapat oss till, så vi kan komma in i den plan Herren tänkt för oss. Jag skrev för länge sen en dikt till Tomas illustration och liknelse med skatan:


I högen av sopor hittade du mig

En smutsig och liten människa jag var

Av osjälvisk kärlek fick jag komma till dig

och i din famn får jag alltid vara kvar

Som skatan letade bland soporna

så sökte du efter mig

Bland smutsen så fann du guldet

Min Gud, vad jag älskar dig

Torpbacken, där många väljer att sitta och hänga med i kvällsmötena i Ladan när det är vackert väder.Mot LadanHär var en sån kväll. Underbart att få vara med i en härlig Gudstjänst under bar sommarhimmel!
Dusch o toaletter. Här ringlades alltför ofta lååååååååååånga köer, både till dusch o toa.Denna skönhet gömde sig bakom rullgardinen i husvagnen. Visst är den vacker!!!!Här har mötet börjat på torsdagskvällen. Ville dela med mig av hur Tomas målning växte fram. Mikael Halenius predikade och michale Johnsson med team stod för lovsången denna kväll....


Ni ser tjejen som sitter på trappan, det var en ev flera figurer Tomas gjort för att illustrera scenen, och tegelstenarna med hål i är "klagomuren". Där fylldes varje dag de små hålen med böneämnen somm alla bads för personligen varje morgon.


Michael Johnsson med team. Och t h ser ni en kvinna o ett barn (figurer) som min bror gjort.Den förtvivlade pojken t v är också en av hans figurer vid klagomuren.......Här växer något fram ...... medan lovsången ljuderYtterligare en del av min brors scensmyckning, Jesu blod i mitten, som delar Sverige. Jag tänker då också på Simon Ådahls låt, Svärd genom Sverige....


...


...


En liten härlig flicka som var såååå nyfiken :).... men som pillade på fel grejer. Hon kom åt något vi denna anläggning som gjorde att det smällde till riktigt rejält, och allt ljud försvann. Det tog en bra stund innan vi fick ljud i Ladan igen. Aja baja ...Mikael Halenius under sin predikan...Han är en fantastiskt rak, hängiven och rolig kille. Här, böjd vid Jesu blod. Det var starkt!


......


......


...


Nu är tavlan klar, men lovsången fortsätter och förbönen tar sin början.Många sökte sig fram till målningen efteråt för att få prata med Tomas.


Här sticks ett nyskriver böneämne in i muren


Lappar och penna fanns i korgarna intill.Mys i förtältet igen :). Här blev det en yatzysväng :). Kul!Ja, midsommar. Härligt svenskt!En glimt från husvagnen. Gammal men mysig<3


Min brorsdotter Idas hundar, Tuva (lånehund) o Hugo, deras egen<3


Guds eld brann verkligen i ladan. Här ser det ut som verklig eld från himlen över Ladan. Mäktigt!


Mandas foto på Torpområdet.......


Här är min goa brorsdotter Ida som håller sin lilla Emmy i famnen, bara arton timmar gammal. Hon föddes på midsommardagen den 25:e juni. En riktig liten sötnos<3<3<3


Lilla Emmy och pappa Fredrik. Stolt och lycklig!!<3<3<3...Ljuvligt<3<3<3

Alla vill se den nya lilla underbara personen som kommit, mormor Annika, o deras tvillingar (Idas systrar) Hanna o Malin.Här är min Manda också med o tittar. MYYYYSSSS!!!!<3<3<3Idas o Fredriks rosenbuske i trädgårdenKvällsdimma på vägen hem från TorpBakom röda bilen t h är en gammal polarvagn med en klarblå bil framför. Det är husvagnen vi bodde i under Torpveckan.Ösregn utanför, men i förtältet hade vi både torrt och trevligt!


...


Hugo vill komma in ...


...Här kommer Guds eld ner över Ladan på nattmötet. Häftigt!Alex o Manda tar en promenad med hundarna...


...


Robban, som tycker det är dags att sova nu :)


Liten trevlig fågelholk i Ida o Fredriks trädgårdLilla Emmy håller i gammelfasters (min) hand. Underbart ljuvligt att få hålla en helt ny liten människa<3<3<3Min lilla mamma som var så nära att lämna oss nu i Juni, men efter en hel månad på sjukhus så fick vi bevittna ett under. Läkarna bad oss kalla dit våra familjer för att förhoppningsvis hinna ta adjö av mamma.
Min bror o jag satt på var sin sida om henne, strök henne över kinden och höll hennes hand. Hennes temp var långt under normalt och hon hade blivit marmorerad över kroppen och mkt gråblek. Det var tio-femton sekunder mellan varje andetag. Tysta tårar rann från våra kinder och vi trodde faktum var klart, att nu var det dags för mamma att flytta hem till himlen. Under hela denna mkt svåra tid visste jag att hundratals människor bad för oss och i synnerhet för mamma, och jag VISSTE att hur det är blir så är det Guds vilja. Efter några timmar, förändras läget o marmoreringen avtar o färgen blir frisk, tempen normal, och andningen normal. Här fick vi uppleva ett Guds under i vår älskade mammas tillstånd. Läkarna var förbluffade och fler sa att hon var ett mirakel. När det gått så långt brukar det inte vända. En läkare frågade mig berörd, om min mamma har en stark Gudstro. Då fick jag börja vittna för denne främmande man, läkaren, mitt i sjukhuskorridoren och vår familjs starka Gudstro och barnsliga förtröstan på Honom. Det blev vått i Hans ögon och jag kände Guds närvaro i samtalet.
Nu är mamma hemma på sitt boende igen och förutom den extrema tröttheten efter den mkt svåra infektionen så är hon sig själv igen. Vi får ha kvar vår älskade mor, mormor, farmor o svärmor litet längre. Vilken nåd! Älskar henne så innerligt!!!!<3<3<3Vi busade litegrann i lördags när jag var hos henne :). Den här kaninen älskar hon, men hon tycker att den är så frunkansvärt vidrigt ful :). Jag gick o hämtade den från fåtöljen och när hon såg honom (Magnus) så sa hon glatt: Nej, kom inte hit med den där fulingen :)! Och så skrattade hon<3<3<3
För några dagar sen åt hon kräm o mjöl o drack kaffe. Det var första gången på drygt 1 1/2 månad som hon fick något genom munnen. Det går framåt!<3<3<3<3<3<3<3<3Mitt "Lillebo"
Det nya nu är vårt lilla utekök, bakom den nya skärmväggen t v.Här :)! Nu ska vi fylla ut/jämna ut marken med 0.18 grus/sten. Perfekt!
Min älsklingsMilo<3<3<3<3


<3<3<3Värdens goaste charmtroll <3<3<3


<3<3<3
Ja, det var lite bilder det, från första delen av sommaren. Det kommer mer sen. Hoppas ni alla får uppleva en fin sommar. Det är min önskan<3. Nu ska jag packa matsäcken för att ta med mig Robban ner till mitt kära "Lillebo". Det blir nog till att pröva det nya campingköket idag.

Allt gott och Gud välsigne er alla<3
Och kom ihåg att Gud gör under än idag. Det har ni fått läsa här nu. Tappa aldrig fokus på Jesu ögon. Tro på honom som ett litet barn. Gå till honom med allt, och han vill bära dig, föra dig genom de djupa vatten som ibland kommer på vår livsväg.

Kärlek<3
MiaNamn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: