Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

- Gå ut ... viktiga ord idag till just dig🙏🏻❤️
Matteus 10:1

"Han kallade till sig sina tolv lärjungar och gav dem makt över orena andar, så att de kunde driva ut dem och bota alla slags sjukdomar och krämpor".

Det här bibelordet är början på Jesu utsändningstal, när han skulle sända ut sina lärjungar i världen.

Vi som tror på Jesus idag, och vill gå med honom är också hans lärjungar. Utsändningstalet gäller därmed oss också.
 
Allt kring detta med helande är ofta ett känsligt ämne. Varför helas vissa och andra inte? Det finns så många frågor vi inte har svar på, men det ändrar inte Jesu kallelse till oss, att vi ska gå ut ... etc. Vi måste handla på Guds ord och förvänta oss stora ting. Det är inte vi som besitter krafter av olika slag. Det är Gud själv. Därför kan vi slappna av i den bemärkelsen. 

När man läser i Bibeln om helande hittar man så många ställen där det på olika sätt beskrivs vad som händer och hur det går till, och vad som löser ut Guds kraft. Jag vill bara ge lite olika exempel här:

Lukas 18:40-42 "Jesus stannade och sade till dem att leda fram honom, och då mannen kom närmare frågade Jesus: "Vad vill du att jag ska göra för dig?" Han svarade: "Herre, gör så att jag kan se igen." Jesus sade: "Du kan se igen. Din tro har hjälpt dig.

Här ser vi tydligt att det var den sjukes egen tro på vad Jesus kunde göra som utlöste helandet i honom.

Markus 9: 17-29  (Hämta din bibel och läs) Här beskrivs en situation där lärjungarnas bön över den då sjuke inte fungerade. Jesus berättade då för dem att den sorten bara kunde drivas ut med bön (annan övers.genom bön och fasta)

Markus 7:31-35 (Läs) Här har vi ett annat tillvägagångssätt. Denna gång är det en döv man som knappt kan tala som blir botad. Jesus stack fingrarna i öronen och rörde vid hans tunga. Han såg sen upp mot himlen och sa: Öppna dig! Då utlöstes helandet.

Apg.3:4-8 (Läs) Här passerade Petrus och Johannes en lam man vid Sköna porten. Han bad om en allmosa, men de hade inget att ge honom. Istället hade de tro för ett helande för mannen och bad mannen i Jesu namn att stiga upp. Då utlöstes ett helande i mannens kropp. Deras bön i tro räddade honom.

Joh. 4:46-53 (Läs) I denna situation helar Jesus en person "på avstånd". Alltså den sjuke befann sig inte i närheten av Jesus när miraklet sker.

Matteus 17:14-20 Här får Jesus veta att hans lärjungar inte kunnat bota den sjuke. Han förargas. De får veta att helandet uteblev på grund av att deras tro var för svag.


Det är intressant att sätta sig ner och läsa olika bibelställen parallellt som handlar om helande. Det visar, tycker jag, att vi behöver vara lyhörda för Guds röst när vi ber för sjuka. Hur ska vi gå tillväga just denna gång, i just detta fall? Vi behöver också veta att vi själva står i ett rätt förhållande till Honom, så inget stör när Gud vill utföra mirakler i människors liv.

Vänner, låt oss släppa tankarna på våra egna begränsningar och släppa fram den lilla tron vi har, ge den till Herren och låta Honom använda oss.

Sakarja 4:6 "Inte genom någon människas styrka eller kraft skall det ske, utan genom min Ande, säger Herren Sebaot".

Matteus 17:20 " Sannerligen, om ni har tro så stor som ett senapskorn, kan ni säga till det här berget: Flytta dig dit bort, och det kommer att flytta sig. Ingenting blir omöjligt för er".

Låt oss stärkas av alla dessa underbara bibelord, så vi frimodigt kan gå ut i Herrens tjänst och se människor bli helade i Jesu namn. Amen.
 
🕯Mia🕯
❤️
 

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: