Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

"Allt för honom" o egna tankar🙏🏻☀️💖

 
Gomorron🙏🏻❤️

DEN BORTGLÖMDA HEMLIGHETEN


Mitt rike hör inte till denna världen. Joh.18:36

Jesu Kristi stora fiende i vår tid är en uppfattning om verksamhet som inte har sin grund i Nya testamentet utan i de världsliga system som kräver mängder av energi och effektivitet men saknar livet med Gud i det tysta. Tyngdpunkten läggs på fel saker. Jesus sade: "Guds rike kommer inte på ett sådant sätt att man kan se det med sina ögon ... Ne, Guds rike är inom er" (Luk.17: 20-21). Något dolt, osynligt.

En kristen arbetar alltför ofta med allas blickar på sig. Det är djupt i vårt väsens allra innersta som livets kraft avslöjas.

Vi måste bekämpa den andliga pest som härjar i den religiösa period vi lever i. I Jesu liv fanns inget av det jäkt och den press och den energiska verksamhet som vi sätter så högt, och lärjungen bör sträva efter att likna sin mästare. Det centrala i Jesu Kristi rike är ett personligt förhållande till Honom själv, inte utåtvänd serviceverksamhet för människor.

Det är inte praktiskt arbete som är målet för Bibelns undervisning. Det viktiga är att du låter Guds sanningar genomlysa dig. Du har ingen aning om hur Gud kommer att styra dina omständigheter. Du vet inte vilka prövningar du kommer att möta hemma eller i främmande land, och om du spiller tid på överenergiska aktiviteter istället för att suga upp de stora, djupa sanningarna om Guds försoningsverk, kommer du att brytas ner när svårigheterna kommer. Om du däremot använder tiden  till att tränga djup in i Guds vishet och växa dig allt starkare i honom till din inre människa, kan du bli honom trogen vad som än händer.(Efter så mycket samtal med kristna och inteännukristna runt om i landet så vågar jag skriva detta)

Jag kan undra ibland när och hur och framför allt varför det alltid är ett sånt jagande efter verksamhet i våra kyrkor. Det ska vara fullt på schemat alla veckan dagar helst och det ska kosta mycket pengar. Den senaste tekniken är ju också viktig, för att inte tala om hur duktiga alla som medverkar ska vara. Oftast är det också samma personer som syns och hörs där uppe på scenen. Okej, det finns naturligtvis undantagDet finns församlingar som satsar på att göra det bibeln säger: Gå ut och gör alla folk till lärjungar! Visst finns de församlingarna, men jag tror de är få. Tyvärr. Många aktiva kyrkfolk stressar nästan ihjäl sig på kuppen, för att det är så mycket att göra i kyrkan. Men: Ger det frukt? Och vilken frukt? Om vi tänker oss alla pengar som satsas på verksamheter och teknik på olika sätt: Vad blir frukten? Är det Jesusälskande lärjungar som föds av detta? Eller är det halvfulla kyrkor med trevlig verksamhet och mysig underhållning som är frukten? En trevlig söndagsrutin där man får känna sig lite närmare Gud en stund, för att sen åka hem igen till en ny vardag och känna sig nyttig efter söndagens gudstjänst. Sen leva som alla andra till nästa söndag?

Hur vi var och en har det ställt med Gud syns inte utanpå, utan det är en kraft som kommer inifrån och lyser Jesus. Lyser det Jesus om dig och mig? Kan våra medmänniskor omkring oss se och uppleva att vi bär på en hemlighet som de längtar att få ta del av? Lever vi ut Honom där vi går fram i vår vardag?

Hur levde Jesus? Vår uppgift är att gå i Hans spår, gör vi det? Är det vår ständiga strävan, att likna vår mästare, eller är vi så överhopad av världsliga ting/arbete/kyrkligt engagemang, att vi inte ens tänkt tanken, eller att vi inte ger oss tid att arbeta på det?

Tror att vi ofta har svårt att förså vad det handlar om, vad är vår uppgift egentligen? Jo, det är inte att vara söndagskristna, eller ens 24-timmar-om-dygnet-kristen OM DET INTE BÄR FRUKT SOM BESTÅR, lärjungar till Jesus Kristus, den enda frukt han bett oss gå ut och bärga hem. 

Vi vet inte hur lång tid det tar tills Jesus kommer tillbaka. Vi behöver skynda oss att utföra det uppdrag han givit oss. Vi behöver vända bort blicken från allt världsligt som lockar oss från koncentrationen på Jesus. Är du och jag redo, om Jesus kommer idag? Har vi utfört det Han sänt ut oss för?

Vi behöver hålla oss nära Herren, i synnerhet nu i denna tid. Om vi ser till att göra det, ta vårt uppdrag på allvar, så kommer Han att skydda oss och styrka oss i vår tro, så att ingenting kan få oss att falla. Vi blir trogna Honom vad som än händer.

Jag vet att det här är ord som är obekväma och jobbiga att höra och ta till sig. Men jag har lovat Honom att skriva det Han lägger på mitt hjärta. Guds kärlek till sina egna är så stor och glädjen har känner för var och en är enorm. Han längtar efter hängivenhet och ett Gudsfolk som flödar i liv och lust efter Honom.

Tiden är knapp. Gud välsigne oss alla att på nytt ta ett steg närmare ett sant lärjungaskap, så att världen ska få se vem Han är.

Gud, jag ber dig om vishet och eld över ditt folk. Jag ber dig om allt som behövs för att ditt folk ska släppa världen och följa dig. Tack Gud för Jesus. Tack för Golgata, föd nåden. Tack för att du älskar oss, inte p g a utan trots ... så små vi är. I dig vill vi leva och röra oss. Skydda oss nu Herre och låt oss på nytt bestämma oss för dig, i Jesu namn. Amen.

kram till er alla o en önskan om en fin dag☀️

❤️🙏🏻❤️

Mia

 

 

Kategorier: Allmänt;
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: