Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

8/2-12
Min senaste målning. Läxa från målargruppen, en av mig expressionistisk fritt tolkad målning jag hittade på nätet.

Att skapa är för mig ett sätt att andas, likasom det är för mig med att skapa i lera, att känna någonting formas i mina händer. Då tänker jag ofta på Jeremia 18, om lermakaren och kärlet. Och påminns om hur ofta vi människor misslyckas med saker och ting. Men där står det att "kärlet misslyckades I HANS HAND". Hav tro, käre vän. Han kastar inte bort oss när vi gått vilse, eller känner oss misslyckade. Då börjar han om i oss och gör oss så som han vill ha oss. Tack gode Gud för din godhet.

Idag tvingade jag mig ut på en liten promenad, till vår lillaffär. Jag hade egentligen inget ärende där, men behövde ett mål för min korta promenad. Tog med väskan utifall jag skulle handla nåt, och kameran var också med naturligtvis :). Tog några foton på promenaden. Första fotot här, inte sååå trevligt! Ibland blir jag GALEN på hundägare (en del), som inte tar ansvar. Tycker det är otroligt sorgligt att se sånt här!

Jag promenerade genom kyrkogården och lät mig inspireras av omgivningen där, och lekte sen i datorn med några foton. Här är ett staket runt en grav....

......
...
...

Här har jag handlat mååååånga gånger under dryga 17 år. En liten pluttaffär i vår mysiga by. Ständigt nedläggningshotad. Tyvärr, men oundvikligt.
På väg hem igen. Nu har det börjat snöa. Underbart att bo i detta landskap och den öppna, fria naturen intill knuten <3

Robban kom och skulle hjälpa mig att bära ner MASSOR av grejer till mitt förråd i ett annat hus här. Mycket snällt. Då tänkte jag, att jag skulle göra lite semlor och bjuda på när han blev klar. Så här är smeten, innan första jäsningen :)

... efter första jäsningen :)Färdigjästa bullar och klara för ugnen.

Nyutplockade från ugnen :)
Här är hemmagjord, underbart god mandelmassa (semmelfyllning). Består av grovhackad sötmandel, socker, lite av det nybakade bullinnehållet, och grädde.

Här är den färdiga skapelsen :), och jag kan med gott samvete säga, att den är alltid lika god (när jag gör den;). Får man säga så?? Jag har ätit semlor genom åren på massa olika ställen och dels så gillar jag inte att det är socker i grädden, och de flesta har vidrig (enligt mig) mandelmassa, och brödet är för lätt och luftigt (tycker jag), men de flesta vill nog ha det så. Men jag och vi i familjen älskar de här semlorna mest. Riktigt god avslutning var det, på en dag full av kamp, men stor envishet från min sida. Jag tog mig ut en sväng, och bakade megagoda semlor, jag blev själv glad och gladde både Robban o Amanda. Tacksam mitt i allt.


Tidigare ikväll ringde en kvinna, en vän, som har profetians gåva. Så märkligt. Hon ringer alltid PRECIS i rätt tid, när ensamheten inuti känns svår, när jag mår väldigt dåligt på något sätt. Då ringer hon. Och ikväll bekräftade hon saker som jag pratade med Gud om igår kväll. Jag blev riktigt stärkt, och fick gråta en stund.

Gud går med mig, jag vet det. Det har jag vetat hela tiden, men ibland tappar jag modet, som om man står i ett mörkt rum o bara har en liten ficklampa, och så tar batterierna slut och lyset slocknar. Så blir det för mig emellanåt. Och då griper alltid Gud in på något sätt, ikväll genom telefonsamtalet som bekräftade min stund med Honom igår kväll, som var så stark.

Nu är det disk som måste göras, men sen ska jag natta mig. Men innan jag sover så ska jag ha min kvalitéstund med Honom, Jesus, som blivit en god vana. Viktigare än allt.

Sov gott alla, och Gud välsigne dig <3
Kom ihåg att Du är skapad unik, underbar, och att du är högt älskad av den Högste.

Kärlek<3

MiaNamn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: