Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

Keramikgruppsträff i skärgården + Lyskväll hemma i Vallvik <3Många år har gått nu sen jag hängde på i Keramikgruppen. Det är ett underbart gäng o jag älskar dem allihopa<3
Nu är sommaren slut och hösten nalkas, så nu var det dags för oss att ha vår första träff innan keramikstarten i September. Lena, vår goa kursledare bjöd oss här till sitt fina sommarställe ute i skärgården. Det var i tisdags den 24 augusti. På kvällen denna dag bröt min jätteförkylning ut. Vilken tur att jag hann med denna härliga eftermiddag :).

Här fotade jag från parkeringen mot deras båt.Här ser vi oss omkring i den fantastiska trädgården<3. På bild, Inger o Inger :)Många stugor på gården att titta på :). Snacka om paradis!Om jag inte minns fel så var detta en bastustuga?Från höger är Nora, Eiwy, Astrid och Ewa. mina goa vänner <3Dags att gå in :)


Vår enda otur den här dagen var vädret. Mestadels ösregnade det. Men vad gör väl det i goda vänners sällskap<3
Den vackra blomman hade Ewa haft med till Lena från blommor ur sin egen trädgård. Snacka om gröna fingrar. Hon är såå duktig!Lite förstäkrt kontrast :). Kul att leka med foton ibland :)Här ser vi inifrån hur regnet piskar mot rutorna. Stugan var fantastiskt mysig, stor och ljus.
Här är det uppdukat för fest <3


Goa Lena <3


Här är gänget <3, alla utom jag :). Nån måste ju liksom hålla i kameran ;)


Vilken festmåltid. Kallrökt lax, färskpotatis, gräddfil gurka och en supergod sallad med mango o avokado i, bröd, smör och dricka....mmmmmmums!Ja, förutom min skygga här då ... ;), så ser ni ju vilket kalas :)Ja, många händer ville ha denna goda efterrätt :). Shokladkaka/kladdkaka? med grädde och nyplockade trädgårdshallon. Ja, vad säger man! SÅ GOTT! På bilden syns Inger. Hon o jag var nog de som tog om flest ggr, eller...hm, kanske var det jag ;).

Timmarna gick fort, som de alltid gör när man har trevligt. Nu ser vi fram emot att keramikgruppsterminen ska köra igång på riktigt. Vad kul det ska bli! Kram på er tjejer :), och alla andra som ser det här<3<3<3
Lyskväll i Vallvik "Lillebo", 28/8-2010

Sjuka som vi är/extremt förkylda så trodde vi inte att det skulle bli någon lyskväll för oss igår kväll, den 28 augusti. Det blev inte som vi tänkt, men det blev :). Vi konstaterade att vi inte orkade med att bjuda hem folk och göra avancerade grillspett. Så det blev en enkel, men mysig variant. Och vackert!Några foton från Lillebo <3... uppdukat för två :)Robban vid grillen <3 o lyktorna börjar tändas :)Marinerad grillad fläskfile, grillade majskolvar, potatissallad och vitlökssmörfyllda ugnsbakade baguetter och alkoholfri och supergod äppelsider med blåbärssmak! SÅÅÅ GOTT VAR DET!!!Alla lyktor och marchaller tända nu och mörkret smyger sig på<3


Lillebo<3Mätt o belåten ringer Robban hem en sväng till ungdomarna våra :)


MYS!MYS .........

.........Hi hi ... här fotade jag in i fönstret utifrån :) busigt <3

Glad över att jag köpte just de här ljuslyktorna. Tycker de är så fina. Jysk! Har skruvat fast dem i räcket.Nästintill omöjligt att få skarpa foton utan blixt o stativ, så jag fick inte till det som jag ville :/, men vackert ändå :)Här är vår stuga och alla lyktor och marchaller vi tänt vid oss. Fotat på en annan brygga. Visst har vi ett paradis här<3<3<3

En dag att minnas <3

Engeltofta Värdshus, på väg mot Bönan i Gävle skärgård. Hit bestämde vi att vi skulle ta med mamma och äta mat i lördags. Det var ljumt och skönt i luften och inte en droppe regn föll på oss.:), här är mina tjejer Lina och Manda <3. (Man måste vara i tid att börja gunga med sitt lilla barn :)Min bror Tomas med mamma nere vid havet <3Mina två tjejer på väg ner till havet <3Alex vid en av de två stränderna.Tyvärr måste ju en fotografera. Här är vi allihopa utom Robban som finns bakom kameran.
Fr v, Min Manda o hennes Alex, min brors fru Annika, jag, min bror Tomas o hans dotter Malin, min Lina,
o sittande älskade mamma.Jag lyckades få denna vackra bild på en underbar fjäril<3Min Robban och hans son Alex <3Min lilla mamma på strålande gott humör <3Här är mamma och Tomas inne i ett ivrigt samtal :)Min goa svägerska Annika <3... och deras Malin, mina tjejers kusin <3Jag o mina tjejer har uppmärksamheten riktad på ?Mycket skoj var det. Här busar Tomas med mamma<3Mamma skrattade så hon nästan kiknade<3<3<3Här är vi tillbaka i hennes hem :)


Det blev en fantastisk dag. Vi åt alla ryggbiff med pommesfrites och bearnaisesås och sallad och drack kaffe efteråt. Det var mycket gott och personalen var jättetrevliga. Naturen omkring med havet och dess havsdoft gjorde gott för oss alla och mamma njöt av vår utflykt i fulla drag. Det känns helt underbar att skapa goda och varaktiga minnen, såna som gläder på djupet, som läker inifrån. Detta var ett sånt minne, både för oss andra och i synnehet för lilla mamma som så sällan kommer ut.


Igår kväll (söndag) åkte vi hem igen. När vi var hemma och hade ätit mat tog Robban och jag bilen iväg en liten stund för att få koppla ner lite. Vi åkte ca tre-fyra minuter med bilen, och gick in i skogen och hämtade lite skogsguld som vi ska ha till kvällens middag :).
MUMS! :) <3Annars blir detta en riktig vilodag för mig. Solen skiner ute och det är mycket jag borde göra, men jag orkar inte. Kanske tar mig ner till stugan senare, och myser lite där, kanske lösa lite korsord i hammocken och njuta av ljudet från havet :).

Jag önskar er alla en underbar vecka. Ta vara på de små stunderna, de som man kan glömma bort. Ofta är det där guldet i livet finns.

Gud välsigne oss alla idag <3
Sanning och visdom ur Bibeln och från Oswald Chambers

BergspredikanMatteus 5:1-161
När han såg folkskarorna gick han upp på berget. Han satte sig ner, och hans lärjungar kom fram till honom.

2
Han började undervisa dem och sade:

3
"Saliga de som är fattiga i anden,

dem tillhör himmelriket.

Saliga de som sörjer,

de skall bli tröstade.

5
Saliga de ödmjuka,

de skall ärva landet.

6
Saliga de som hungrar och törstar efter rättfärdigheten,

de skall bli mättade.

7
Saliga de barmhärtiga,

de skall möta barmhärtighet.

8
Saliga de renhjärtade,

de skall se Gud.

9
Saliga de som håller fred,

de skall kallas Guds söner.

10 
Saliga de som förföljs för rättfärdighetens skull,
dem tillhör himmelriket.

11 Saliga är ni när man skymfar och förföljer er och på allt sätt förtalar er för min skull.

12
Gläd er och jubla, er lön blir stor i himlen. På samma sätt förföljdes ju profeterna före er tid.

13 Ni är jordens salt. Men om saltet mister sin kraft, hur skall man få det salt igen? Det duger inte till annat än att kastas bort och trampas av människorna.

14 Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas,

15
och när man tänder en lampa sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att den lyser för alla i huset.

16
På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er fader i himlen.                                           --------------------------------------------------------------
HÖR JAG TILL DE SALIGA?Saliga dem ... Matteus 5:3-10När vi först läser Jesu ord, verkar de förunderligt enkla och självklara. De sjunker lätt in utan att skaka om oss det minsta. Saligprisningarna uppfattar vi t ex bara som vackra, goda regler för världsfrånvända, värdelösa människor, utan någon praktisk betydelse i den hårda värld av arbete och möda som vi lever i. Men vi märker snart att saligprisningarna innehåller den helige Andes sprängkraft. De exploderar faktiskt, när omständigheter i vårt liv får dem till det. När den helige Ande påminner oss om någon av dem säger vi: "Vilket fantastiskt ord det där är!" Men vi måste bestämma oss för om vi tänker underkasta oss den andliga omvälvning som blir följden, om vi lyder hans bud. På det sättet arbetar Guds Ande.

Vi behöver inte vara födda på nytt för att bokstavligen tillämpa Bergspredikan. Att lägga ut texten över den är en barnlek. Att låta Guds Ande tillämpa Herrens ord i våra liv är slit och möda för en Jesu lärjunge.

Jesu undervisning faller helt utanför ramen för vårt mänskliga sätt att se, och den känns förfärligt obehaglig i början. Vi måste alltmer rätta vår vandel och vårt tal efter Jesu Krist mönster och låta den helige Ande tillämpa det i livet och vardagen. Bergspredikan är inte en uppsättning lagar och regler - den ger en bild av hur livet ser ut när den helige Ande får sin vilja fram med oss.
                                                                                ♥