Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

Del 5 av mina sommarfoton <3

Idag är ingen bra dag. Det har varit en dag jag sett genom tåreregnet. Ibland är det såna dagar, och orsakerna skiftar sannerligen. Min tröst ikväll har varit att lägga ut resten av foton från sommaren och nytagna.

Återigen är min mamma så sjuk att hon igår kväll blev skickad med ambulans till sjukhuset. Vi, jag o min bror har i princip beslutat oss för att vi kommer att anmäla kommunen för vanvård (medicinsk) gällande vår älskade mamma.

Välkomna in här i värmen<3

Ja, ni vet ju redan att jag är facinerad av alla typer av fjärilar, så här är ännu en, men vet inte vad den heter. Men den tillhör naturen och är därför vacker i mina ögon :)Sista kvällen vid min brors sommarställe. Älskar min storfamilj <3Denna vy ser man från altanen på bilden ovanIbland talar himlen... det gäller bara att vilja lyssna... och följa


Sååå glad över att mitt Lillebo är så gott som helklart nu ...Ett mkt dåligt mobilfoto, men dock ett foto som visar den nya lilla boden nere vid Lillebo som vi väntat på i flera år. Strax har jag målat klart den. Imorgon tror jag :)

......


Vacker!Underbart! Nu har en ny härlig årstid börjat :)). Undrar hur många hundra liter det blir i år? :)Mys med middag i Lillebo. Robban är dagens kock :)En natt i somras fick jag sällskap av Manda o Alex. Det var så mysigt!Innan sänggåendet så spelade vi Nya FinansMitt härliga utekök som vi skapat i sommar <3 Manda färdig för kvällstandborstning <3En härlig ros hemma vid husgaveln


Vi har plockat hallon hos Mandas pappa. Såååå goooooda!... och blåbären fick vi av hans mkt trevliga o goa flickvän Toy<3Svarta vinbären plockade hon åt mig :)<3<3<3Nattfoto ute på Lillebos soldäck<3Vår kära kisse Bosse har blivit biten rejält av en annan katt och fick en mkt svår infektion, så det blev veterinär och operation, dräneringsrör, penicillin, smärtstillande och tratt, i en hel vecka. I fredags på återbesöket tog de bort dräneringen. Vi tog bort tratten idag, och släppte ut honom för första ggn på en hel vecka. Stackars<3<3<3
En heldag på Countrywesternfestival i Furuvik Gävle


Jag, Robban o Alex. Manda vid kameranMkt vacker miljö där....Manda o jag :)


Foton och personbeskrivningar på alla chimpanserna i parken :)......


...Ingen riktig western utan boots och cowboyhatt :). Mandas boots!Dvärgsilkesapa


.....................


......


.........


...


Precis en sån här gris hade vi som husdjur när min Lina var liten. Så gullig <3<3<3


Häftigt djur!Min Manda <3 A real cowgirl :)<3


Sååå fiiin<3.........


Åh, minns tyvärr inte vad de hette. De var från USA. Otroligt duktiga countrysångare. Vi såg på flertalet koncerter under kvällen o förnatten, men det gick tyvärr inte att fota dem :/.

Fotat för några veckor sen. Min älskade mamma..... och nu ligger hon på sjukhuset igen....p g a att de/hennes boende inte sköter hennes medicinering som de ska. Idiot!!!!!!! (ansvarig läkare)Fotat förra söndagen<3<3<3 Mit hjärta<3<3<3

Mitt älskade lilla barnbarn, Milo <3<3<3
Jag o Manda har tagit hand om honom i fem hela dagar då hans mor o far reste iväg o tog hand om varann lite. Vi hade fem underbara dagar med lillen <3<3<3 Kändes lite svårt idag när de hade hämtat honom.
Jag är så glad att mamma får vara med lite nu/hinna träffa Milo, sitt lilla barnbarnsbarn. Hon älskar honom så mkt<3. Min kära, goa Lina, mamma o Milo på bilden.Här får gammelmomme besök i sin säng :) <3<3<3


Nu kära vänner, så är bilderna slut för denna gång, och jag är också slut för denna gång, Helt färdig! Just nu är det mkt svårigheter runt omkring livet, men så är det ju att vara människa. Att ha en fast grund i Gud är det som bär, när allting annat vacklar. Det är tryggt!

Gud välsigne er alla <3<3<3

Mia

Del 4 från mina sommarfotonEn dag i Alingsås :), och vid min brors sommarställe.

Det är lika här som tidigare. Både Manda och jag har fotat, och jag har svårt att hålla isär vem som fotat vad.


Här gick vi runt i de vackra o mysiga kvarteren och besökte ett o annat loppis/second hand. Så härlig miljö.


Hm...minns inte namnet på detta mysiga fik. Här åt jag en jättestor köttbullmacka gjord med thailändska kryddor. Mycket gott.Kändes som att tas tillbaka i tiden.Ljuvlig dag!


... o så underbart fint att få va tillsammans med storfamiljen. Saknade Lina o lille Milo bara, och mamma förstås<3


Malin o Annika på bänken, o Tomas längst bort, och Malins Victor närmast.Tröttnar aldrig på att se o fota blommor<3Så enkel miljö, men så vackert det kan bli på ett foto<3


......Blommor, stenar mm, kan bara bli lyckade kompositioner<3


Kanske en blivande målning?... och ett ljus i rabatten för att sen lysa upp de mörknande sensommarkvällarna.Mandas fotoRobban o jag


experiment :)Goa Malin, min brorsdotterVictor, med min bror Tomas framtittandes bakom.Bästa svägerskan Annika :)<3Min kära bror TomasMin Manda o hennes Alex <3<3<3En altan på en övervåning i ett myskvarter....Jag älskar tegel, järn, sten, trä, och blommor!På väg ut ur en grändEn trevlig liten gräshoppa :)Lilla Emmy (min brorsdotter Idas lilla bebis) och hennes moster Malin. Jag är en glad och stolt gammelfaster :) <3

SÖÖÖTNOOOOOOSSSS <3<3<3


<3<3<3Japp ... snart bär det av hemåt igen, och jag började känna panik. Skulle jag åka hem från vår lilla semester med bror Tomas o fru utan att ha badat en enda gång? NÄE!!!! Men jag kan lova er att det var fruktansvärt kallt i vattnet. Här min bror o jag. Klockan var väl kring 22-tiden.He he...Tomas valross, kastar sig mot sin stackars lillasyster Maria, innan jag ännu hunnit doppa mig! Det ilade i hela kroppen!Jag hade tagit med mig schampo o balsam och tvål ner till sjön, så det var bara att sätta igång. Det skrek i huvudet på mig när jag skulle skölja av eländet.


... men det finns ingen anledning att vara på annat än gott humör. Jag klarade ju krisen :))... och ärligt talat blev det skönt till sist :)


Manda valde att inte bada. Hon fotade oss istället :).Här är vi i Gräfsnäs, denna underbara plats o sköna miljö. Hit åker vi alltid en sväng när vi är här nere-..............................
Manda vid ett av parkens stora träd. Magnifikt!...
.....................Robban :) <3..................
Ja, tänk vad olika vi människor är. Jag är en av dem som älskar mitt land, och njuter ofattbart av vår underbara natur och allt härligt som tillhör det enkla i livet, ja, som att bada nästan mitt i natten en sommarkväll, eller promenera i skogen och ta foton o leta fjärilar, göra små utflykter, bara vara, eller sitta med en god bok eller en korsordstidning, eller som precis nyss, då lade jag ifrån mig penseln och mina målarkläder. Jag håller på att måla lillboden nere vid Lillebo. Det är livet! Jag kan ju ändå säga att just målandet INTE är bra för min kropp, men det måste ju göras :/. Nåväl, jag älskar det enkla, det vackra, allt som påminner mig om Guds skapelse, om Hans godhet mot oss. Jag är inte som många andra, som längtar iväg, vill utforska varje liten del av jorden, resa, packa, packa upp, shoppa mm. Jo, visst är det kul att handla ibland, när jag behöver nåt, eller vill unna mig några kläder jag fastnat för eller så, men jag sitter hellre och njuter på ett utecafé med en kaffelatte i handen och tittar på folk. Men vi är olika, och tur är väl det.

Jag har i alla fall fått uppleva en härlig sommar här hemma i vårt vackra Sverige, trots att min värk är och har varit svårare än någon sommar hittills. När missmodet är på väg att slå omkull mig, försöker jag att blicka uppåt. Då söker jag med min inre blick ända tills jag finner ögonkontakten igen, med den som bär genom allt, med Jesus.

Gud välsigne er alla<3

Mia
Del 3 från mina sommarfoton 2011


Här kommer fortsättningen från min sommarfotoserie. Här är vi fortfarande kvar på Hönö i början, sen Göteborgs hamn. Välkommen att se lite av vår vackra natur, Guds eget vardagsrum<3. Manda o jag har turats om med kameran. Har svårt att minnas exakt vilka foton vilken har tagit.


Ungdomarna klättrade ju upp för en ganska hög klipplänga. Här har Manda fotat när de var på sin klätterrunda :).......Här är Malin (min brorsdotter) och hennes Victor, och Mandas Alex. Manda bakom kameran.


Alex<3 Manda o hennes Alex <3......


Malin o Victor badar på Hönö :)... Manda o Alex också :)Här finns gott om vackra saker att fota. Vad sägs om en utsliten båt, som sen länge sett sina sista dagar, men förstås, det beror på hur man ser det. I mina ögon är den nog vackrare nu än när den var ny. Det finns någonting märkligt kring gamla saker, och gamla människor med. Där finns en skatt, så mycket historia, så mycket värdefullt att iaktta, ta tillvara på.

(Tänk om personalen på boenden för de gamla kunde förstå det, och behandla  det åldrande guldet med värdiga och kärleksfulla händer)


......Det är sprickorna som är en del av det vackraste. Tänk på det när du går genom kriser, eller när åldern börjar synas i ditt ansikte.


......Nu lämnar vi Hönö och åker tillbaka till Göteborg. En skön kvällspromenad i hamnen, med varandra och med kameran :)
...

...Hm .... ska kolla upp namnet på denna fjärilsliknande varelse
...


Vackert och talande!...


...Tror denna byggnad kallas för Läppstiftet?!Sten i olika färger möter rinnande vatten. Vackert!Mäktigt skepp i hamnen!

Min kära svägerska<3...Del av en gigantisk propellerPerfekt tillfälle för övningskörning. Snart så, Manda :) <3Slut på del 3. Välkommen att fortsätta följa mina sommarfoton.

Gud välsigne dig<3

Mia