Ökenblomman

En levande asfaltsblomma med allt vad det innebär, det är jag.

Kvalitétid o inre vilaIkväll har jag, min bror Tomas o hans Annika suttit framför brasan o pratat hela kvällen. Så skönt, rogivande och läkande. Jag är så lycklig över att ha dem nära i mitt liv.

Nästan hela dagen idag har Tomas o jag varit ute i hans skaparateljé. Han har suttit och arbetat med bilder på datorn och jag jobbar med mina pusselbilder. Någon fika o matpaus tog vi, men annars jobbade vi. Så skönt att få vara tillsammans med min storebror. Älskar honom så mycket. Vi trivs tillsammans. Han är viktig för mig.

Vi var iväg en sväng med släpkärran och hämtade två härliga fåtöljer också, på eftermiddagen, som han köpt på blocket. De blir bra uppe i tv-rummet när det är många där.


Imorgon ska vi fortsätta greja i ateljén, sen på kvällen ska jag o Annika till IKEA o hjälpa deras ena dotter hem med lite möbler hon köpt. Det blir kul att få se hennes nya lägenhet första gången.

Jag lägger ut några bilder här nu, på de senaste färdiga keramikgrejerna jag gjort.Mandas kaffemuggMin kaffemugg
Mindre fruktskål eller dyligtStörre fruktskålHär ett foto på en häftig blomma här i huset. Mycket märklig.... typ, blandning mellan en valnöt/hjärna och en rödbeta???Här har elden börjat falna i afton. Det var jag som var förste eldaren i kväll. Härligt! Men hörni, vänner, vår inre eld, elden som brinner i våra själar, och elden som brinner (för många av oss) för Jesus, LÅT DEN ALDRIG FALNA!!! Håll den brinnande. Glöm inte att Jesus lever och han älskar dig!

Varm kram till er alla<3

Mia

Skaparvecka :)Här tänder jag ljus på pappas grav på allhelgonadagen. Han dog den 27 maj 2005 och fortfarande saknar jag honom så mycket. Vi hade en mkt komplicerad och svår relation mina första 35 år, men försonades sedan genom ett ögonblickligt mirakel. Från den stunden var vi sååå nära varandra, de sista åren i hans liv. Det var en fantastisk upplevelse och jag är så tacksam till Gud att pappa fick leva så länge att vi fann varandra till slut och fick en så fin relation hans sista fem år. Jag saknar honom <3. Han blev 90 år.


I morse åkte jag, Robban, Lina o lille Milo till mamma för att hälsa på, o stråla samman med min bror med familj. Jag följde med dem hem för att vara här utanför Örebro i veckan. Behöver byta lite miljö, och vila från allt som varit. Ska inte bara vila, utan jag ska göra en serie sk pusselbilder, foton jag tagit o målningar jag gjort som jag fotar o skriver ut och monterar bilderna på träbitar. Det blir mkt snyggt. Min bror är mkt duktig konstnär och har gjort hundratals sådana. Nu tänkte jag pröva på. Sen ska ni få se de färdiga småtavlorna som blir 17 x 17 cm. Finns intresse så kommer det att gå att köpa. Jag tänkte visa ett axplock av bilder jag ska göra pusselbilder av i veckan.


Utanför mammas boende, i den vackra parken


En fjäril som kom o satte sig på min hand när vi var på en skogspromenad


En blåmes på väg med en larv till sina småungar vid holken på min stuggavel


Jag tappade min tumring bland stenar och det talade till mig, så jag tog fram kameran


Ett gammalt rostigt järn(kors) i Göteborgs hamn


Vid ett mysigt utefik i Alingsås (Foto: Amanda Arrheden)


Ute på Hönö


På Hönö. "Där det tillsynes inte finns ett liv, där kan det börja växa". (Foto: Amanda Arrheden)


På Hönö (Foto: Amanda Arrheden)


...


...


...


...


...

Månsken


Spindelväv


Min målning "Lammen"


Min målning "Kyrktorn"


Min målning "Vintertäcke"


Min målning "Evigt ljus"


Min målning "Nära land"..... Ja, det var lite smakbitar det :). Det ska bli kul att få sätta igång att skapa dessa pusselbilder. Roligt att lära sig lite nytt. Nä, nu blire sängen. Trött.

Önskar er alla en goooo natt. Och glöm inte att den starkaste vakar över dig inatt. Gud välsigne er alla<3

Kram
Mia

Kalasdag <3<3<3
Hurra hurra hurraaaaaa!!!! Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Milos födelsedag <3<3<3

Fattar inte hur snabbt tiden går. Kanske det blir så när man inte är purung längre …Hmmmm. Men det gör ingenting. Jag är ju en mormor nu , och det är inte illa. Det är helt otroligt hur mkt kärlek som ryms i mitt hjärta. Man blir förundrad. Jag älskar mina två flickor av hela mitt hjärta, jag älskar också lilla Milo, mommos lillplutt av hela mitt hjärta, och jag älskar fler som står mig nära också av hela mitt hjärta. Jag är sååå rik!

Jag o Manda var tidiga till det blivande kalaset idag för att hjälpa till lite. Jag fick äran att göra tårtan, o det vet ju alla att det gör jag så gärna. Jag älskar att göra alla typer av tårtor och bakverk, men äter inte direkt sånt själv. Tycker det är för sött. Min svaghet däremot är smörgåstårta…MUMS… då helst min egen. Hmm… det lät divigt…flåt, men det är faktiskt sant.

Vi har alltså haft en jättefin dag med lillplutten i centrum, och han fick smaka lite tårta han med. Gissa om han tyckte om det.

Han fick en Baby Björn-potta av oss i present. Dags att börja pott-träna nu, och så fick han ett jättegulligt förkläde av mig, som vi tog med hem till oss. Det ska han ha när han ska baka med sin mommo, o det blir mååååånga gånger.

Nu är vi hemma igen, Manda o jag. Nu blir det en kopp te och en film med henne. Vi ska se ”The proposal”, en romantisk komedi. Manda rekommenderar den varmt.Min lilla goding, födelsedagsbarnet<3 med sin nya Bobby-Car

Önskar er alla en fin avslutning på kvällen och en god natt.

Love

Mia